Jadłospis

Wtorek (23.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml./ Zupa grochowa 400 ml.
Drugie danie: Pulpet w sosie pomidorowym 120 g, ziemniaki 200 g,
kompot 200 ml.

Środa (24.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Krupnik z ziemniakami 400 ml./Pomidorowa z ryżem 400 ml.
Drugie danie: Mortadela 120 g, ziemniaki 200 g, sałatka szwedzka 100 g,
kompot 200 ml.

Czwartek (25.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Lane ciasto 400 ml./ Zupa ogórkowa 400 ml.
Drugie danie: Kotlet schabowy 120 g, ziemniaki 200 g, marchewka z
groszkiem 150 g, kompot 200 ml.

Piątek (26.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml./ Zupa ryżowa 400 ml.
Drugie danie: Pierogi leniwe 300 g, jogurt owocowy 1 szt.

Sobota (27.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Barszcz czerwony zabielany 400 ml./ Zupa grysikowa 400 ml.
Drugie danie: Kotlet a la rolada 120 g, ziemniaki 200 g, surówka z kapusty pekińskiej 100 g, kompot 200 g.

Niedziela (28.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Rosół z makaronem 400 ml./ Krem z zielonego groszku 400 ml.
Drugie danie: Pieczeń wieprzowa z sosem 120 g, ziemniaki 200 g, modra
kapusta 100 g, kompot 200 g.

Poniedziałek (29.05.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa ziemniaczana 400 ml./ Pomidorowa z makaronem 400 ml.
Drugie danie: Bigos 300 g, bułka 1 szt., kompot 200 ml.

Tabela zawartości alergenów zawartych w potrawach serwowanych przez Strzelecką Spółdzielnię Socjalną dostępna jest przy kasie.