Jadłospis

ZUPA DO WYBORU

Wtorek (17.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa ryżowa 400 ml. / Zupa fasolowa 400 ml.
Drugie danie: Kotlet schabowy 120 g, ziemniaki 200 g, marchewka z
groszkiem 150 g, kompot 200 ml.

Środa (18.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa ogórkowa 400 ml. / Zupa pomidorowa z ryżem 400 ml.
Drugie danie: Spaghetti carbonara 300 g, kompot 200 ml.

Czwartek (19.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa lane ciasto 400 ml./ Zupa jarzynowa 400 ml.
Drugie danie: Stek z cebulką 120 g, ziemniaki 200 g, surówka z kapusty
białej 100 g, kompot 200 ml.

Piątek (20.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml./ Barszcz czerwony 400 ml.
Drugie danie: Pierogi leniwe 300 g, kompot 200 ml., kołaczyk 1 szt.

Sobota (21.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa krupnik 400 ml. / Zupa grysikowa 400 ml.
Drugie danie: Filet drobiowy 120 g, ziemniaki 200 g, surówka z kapusty
pekińskiej 100 g, kompot 200 ml.

Niedziela (22.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Zupa rosół z makaronem 400 ml. / Zupa ogórkowa 400 ml.
Drugie danie: Pieczeń wieprzowa 120 g, kluski 200 g, kapusta czerwona
gotowana 100 g, kompot 200 ml.

Poniedziałek (23.01.2023 r.)
Pierwsze danie: Żurek z ziemniakami 400 ml. / Zupa kalafiorowa 400 ml.
Drugie danie: Łazanki 300 g, kompot 200 ml.

Tabela zawartości alergenów zawartych w potrawach serwowanych przez Strzelecką Spółdzielnię Socjalną dostępna jest przy kasie.